Smart Connections: Jouw partner voor groei en succes in de bibliotheekwereld

De Nederlandse bibliotheken staan al een tijd voor veel meer dan alleen het uitlenen van boeken en andere mediavormen. Toch blijkt het een flinke uitdaging om de huidige bezoekers vast te houden en nieuwe doelgroepen te enthousiasmeren voor de bibliotheek als openbare culturele ontmoetingsplek. Maar hoe zorg je ervoor dat het aantal actieve leden van jouw bibliotheek stabiel blijft en uiteindelijk zelfs groeit?

Van 4 miljoen leden naar 8 miljoen gebruikers

Door jaren ervaring met verschillende bibliotheken als klant zijn wij, Smart Connections, de aangewezen partij in bibliothekenland op het gebied van CRM-platformen om jouw beoogde groei te verwezenlijken. De toekomst van bibliotheken draait immers om actieve, betrokken gemeenschappen. De doelstelling om van 4 miljoen leden naar 8 miljoen actieve gebruikers te groeien is voor veel bibliotheken een grote uitdaging. Maar waar begin je dan?

Smart CRM & Marketing Platform: Dé standaard in bibliotheek technologie

De uitdaging vraagt om inzicht in je klanten, maar ook om processen en systemen waarmee je de relatie met je klanten en gebruikers kunt ontwikkelen. Dit zodat je weer grip krijgt op groei en behoud van jouw ledenbestand.

Met het Smart CRM & Marketing Platform (SMP) biedt Smart Connections een uniek CRM-platform dat specifiek is afgestemd op bibliotheken. Onze softwaremodules en processen zijn geoptimaliseerd voor een nieuwe benadering. Ongeacht je leensysteem, ongeacht je andere systemen. Wij koppelen het SMP via standaard oplossingen met al jouw belangrijke systemen en bronnen. Daarmee leveren wij het fundament om actieve gebruikers te bereiken, boeien, binden en behouden.

Krachtige voordelen van het Smart Marketing Platform

 • Centraal klantbeeld:
  Beheer al jouw klantrelaties, contacten en historie op één plek. Het SMP is hét integrale CRM-platform waarin alle relevante data van bibliotheekleden en -bezoekers aan elkaar verbonden wordt om vervolgens hele gerichte klantcommunicatie en -interactie in te zetten.
 • Slimme koppelingen:
  Het SMP biedt een naadloze integratie met de diverse leen- en ticketingsystemen zoals Wise, V-smart, Brocade, Olifantenpaadje, Active Tickets en TicketWise. Middels standaard koppelingen wordt de data uit deze systemen in het SMP ingelezen, zodat vergaande automatisering mogelijk wordt.
 • 1-op-1 communicatie:
  Bereik je doelgroep met relevante en inspirerende communicatie vanuit één hub. Diepgaand klantinzicht, die door uitgekiende klantcontactflows en profielverrijking in het SMP beschikbaar wordt gemaakt, zorgt ervoor dat je niet meer met hagel schiet maar heel gericht, persoonlijk en relevant kunt communiceren.
 • Krachtige inzichten:
  Analyseer de impact van campagnes en communicatie met je klanten via informatieve dashboards, genereer rapporten en stuur bij op basis van de verkregen inzichten. Verrijk klantdata met toegepaste kennis vanuit add-on modules, zoals de segmentatieprofielen van Whize. Bepaal aan de hand van analyses en dataoverzichten via integraties met Power-BI je vervolgstappen en creëer een continue verbetercyclus in je klantrelatiestrategie.
 • Slimme campagnes:
  Gebruik de data en de opgebouwde klantkennis voor effectieve, gepersonaliseerde campagnes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan welkomstcampagnes voor nieuwe leden, BoekStart-campagnes en retentiecampagnes om inactieve leden weer te activeren. Richt binnen het SMP complete en geautomatiseerde contactflows in, waarmee je effectief met je klanten communiceert, zonder dat daar veel tijd en capaciteit voor nodig is.
 • Continue ontwikkeling:
  Samen met meer dan twintig bibliotheekorganisaties en POI’s waaronder BiSC en Cubiss, werkt Smart Connections al meerdere jaren samen aan de doorontwikkeling van het SMP en specifieke modules en koppelingen voor bibliotheken. Maak ook gebruik van hét standaard CRM-platform voor bibliotheken en profiteer van onze reeds opgedane kennis en uitgewerkte oplossingen.

Laten we gaan samenwerken

Zet vandaag nog de stap naar groei en neem contact met ons op. Smart Connections is jouw betrouwbare partner voor CRM-oplossingen voor bibliotheken. We zijn dé kennishouder voor visie, strategie en uitvoering in de bibliotheekwereld. Samen helpen we jou met het vertalen van jouw visie en doelen naar concrete (CRM-)strategieën en een solide aanpak.

We hebben de techniek in huis om het je makkelijk te maken en om complexe inzichten via data- en systeemkoppelingen aan elkaar te verbinden en naar een centraal klantbeeld te vertalen. Daarnaast hebben we de kennis en capaciteit om je te helpen je doelen te realiseren (campagnes en contactflows inrichten, analyses doen, rapportages maken, nieuwe proposities ontwikkelen etc.).

Laten we samen jouw bibliotheek transformeren naar een bloeiende, actieve gemeenschap. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en neem ons mee in de uitdagingen die op jouw bord liggen. Wij zijn er van overtuigd dat we je kunnen helpen en je op zijn minst kunnen inspireren. Let’s connect!

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

 

Let's connect!