Database Management

Marketeers zijn het erover eens: customer experience is het middel om je te onderscheiden ten opzichte van je concurrenten. Om je klanten een optimale klantbeleving te bezorgen, heb je een 360-graden klantbeeld nodig. Op die manier heb je inzicht in je klant als individu, weet je wat zijn behoeften en wensen zijn en kun je daar op inspelen. Maar dan moet dat klantbeeld wel kloppen natuurlijk. De kwaliteit van de gegevens moet correct en betrouwbaar zijn. Daarin speelt Database management een belangrijke rol.

Het effect van foutieve data kan groot zijn

Klanten verhuizen, trouwen, hebben een nieuw telefoonnummer of e-mailadres. Deze wijzigingen moeten worden verwerkt in de systemen van de organisatie. Niet alleen in één CRM-systeem, maar in alle systemen van de organisatie. Het effect van foutieve data kan groot zijn. Je spreekt bijvoorbeeld de verkeerde klant aan of baseert campagnes op verkeerde klantinformatie. Dat kan je direct een klant kosten en heel veel verspilde marketingkosten.

Database management bestaat uit meerdere onderdelen. Een eerste stap is het opschonen van de data, daarna zorgen wij dat jouw gegevens op een logische manier worden opgeslagen. Nadat gegevens overzichtelijk in de database zijn geplaatst, kunnen de klantgegevens worden verreikt met bruikbare klantinformatie. Hoe meer gegevens je hebt van de klant, hoe gerichter en persoonlijker je campagnes kunt inzetten.

Een bruikbare database waar je gelijk mee aan de slag kan

Door je database op te schonen en beter te managen krijg je een bruikbaar overzicht van de bestaande data. Dit levert nieuwe handvatten om er direct en effectief mee aan de slag te kunnen.

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van database management? Neem dan contact met ons voor een persoonlijk advies.

Op zoek naar een database marketeer?

Wil je niet alleen je database management op orde brengen, maar iemand in huis hebben die database management aanpakt? Dan kan onze afdeling Recruitment & Interim je helpen met het vinden van de juiste database marketeer. Een professional met de juiste competenties, die past bij de organisatie. Voor een vaste functie of tijdelijk op interim basis.

Waar kunnen we je nog meer mee van dienst zijn?