Leadgeneratie & Inbound Marketing

Leadgeneratie en inbound marketing zorgen voor een continue stroom van potentiële klanten, die op het moment dat ze klaar zijn om te kopen worden overgedragen aan sales. Het is een van de meest kosteneffectieve manieren om gekwalificeerde verkoopleads te realiseren.

Genereren van gekwalificeerde leads

Het genereren van gekwalificeerde leads die kunnen worden omgezet in rendabele klantrelaties is een essentieel onderdeel in zowel b2b als b2c marketing. Natuurlijk is het zo, dat hoe meer leads je krijgt hoe groter het succes zal zijn. De resultaten worden echter bepaald door de kwaliteit van de leads. Daarom is het inbound marketing proces niet alleen gericht op het genereren van leads, maar juist op het aantrekken van de juiste personen en het wekken van vertrouwen zodat de verkoop gemakkelijker zal verlopen.

Inbound marketing tactieken

Tactieken die bij inbound marketing worden ingezet zijn onder meer contentcreatie (blogs, ebooks, white papers, video, social media), search engine optimization (seo), advertenties en search engine advertising (sea). Hiermee trekken we de juiste doelgroep naar je website en landingspagina’s zodat je een database van geïnteresseerden opbouwt.

Lead nurturing

Door het creëren van waarde voor de personen in je database bouw je een vertrouwensrelatie op. Dit doen we door op het juiste moment relevante adviezen en nuttige informatie te geven. Dit noemen we lead nurturing. We toetsen steeds of er serieuze interesse is om tot koop over te gaan en op dat moment zetten we de lead door naar het verkoopproces. Hiermee krijgt verkoop de juiste leads panklaar aangereikt.

Ben je geïnteresseerd om met inbound marketing meer en betere leads te genereren? Onze deskundige adviseurs helpen je graag om dit te realiseren. Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Workshop data-driven klantcontactplan

Effectief klantcontact is de klant op het juiste moment met de juiste boodschap aanspreken. Met deze praktische workshop maak je een plan voor effectief 1-op-1 klantcontact, waarmee je direct aan de slag kunt.