TJOMMIE VERBINDT DONATEURS EN PROJECTEN

N

Langetermijn relatie met donateurs

N

Overzichtelijke weergave van alle donateurs

N

Gelabelde donatie: koppeling donaties en projecten

N

Persoonlijke terugkoppeling op donaties

N

Gedrag donateurs in kaart

We hebben een bijzondere band met Smart Connections. Smart Connections is niet alleen onze CRM-partner, maar Aart is ook erg betrokken bij Tjommie (vriend in het Zuid-Afrikaans). Die persoonlijke relatie is kenmerkend voor Tjommie. Ons doel is dan ook om onze donateurs persoonlijk op de hoogte te houden. Ze verbinden zich aan een project en dankzij de koppeling tussen de Smart Marketing Engine en de projectadministratie kunnen wij per project terugkoppeling geven. Donateurs weten dus precies wat er met hun schenking gebeurt. Dat versterkt onze relatie. Samen met Smart Connections richten we ons alweer op de volgende stap: donateursegmentatie en donateur journeys.

Maartje Smits

Programmamanager, Tjommie

Langetermijn relatie met donateurs

De Smart Marketing Engine geeft Tjommie inzicht in donateurs en hun gedrag, waaronder het aantal donaties en kliks in mailings. Dankzij de koppeling tussen het slimme platform en de projectadministratie verbindt Tjommie donateurs aan projecten. Per project kan de stichting terugkoppeling geven aan donateurs. Donateurs weten daardoor precies wat er met hun schenking gebeurt. Dit geeft een goede vertrouwensbasis voor de langetermijn.

Onze opdrachtgever Tjommie

Tjommie betekent vriend in het Zuid-Afrikaans. Kinderen die in een township opgroeien worden geconfronteerd met veel traumatische ervaringen. Tjommie is een klein goed doel dat kinderen die opgroeien in townships van Zuid-Afrika de steun biedt die ze zo hard nodig hebben.

Meer over Tjommie? Klik hier >>

De uitdaging: “een oplossing om donateurs voor de lange termijn aan zich te binden.

De aanpak

Tjommie zocht een CRM-partner die voor de langetermijn ondersteuning kon bieden op het gebied van CRM en customer engagement. De eerste behoefte was het omzetten van het werken met losse systemen naar één platform waarin alle informatie over de donateurs beschikbaar was. Vanuit die eerste vraag werkt Tjommie samen met Smart Connections aan de donateur journey. Van het eerste contact met de donateur tot de terugkoppeling van een project en de opstart van een nieuw project.

  • Inrichten Smart Marketing Platform
  • Koppelen platform aan projectadministratie
  • Ontwikkelen campagnes
  • Meten donateursgedrag

Ook werken aan langetermijn klantrelaties? Vul je gegevens in, dan nemen we contact met je op.

6 + 7 =