VSO

De vraag van de klant
“Per jaar zenden wij tientallen vak deskundigen uit naar ontwikkelingsgebieden op verschillende terreinen zoals onderwijs en zorg. We zien echter dat dit aantal niet substantieel groeit en dat we niet voldoende grip hebben op het wervingsproces en geen centraal overzicht hebben in bijvoorbeeld de interesses en beschikbaarheid van deze groep. Kunnen jullie ons helpen de pool van geïnteresseerden te laten groeien door een geautomatiseerde en centrale aanpak.”

Oplossing Smart Connections 
Smart Connections heeft ten eerste de gedecentraliseerde data van deze groep in kaart gebracht en vervolgens de data gecentraliseerd en ontdubbeld in een marketing database. Hiervoor hebben we ons eigen Smart Connections Platform ingezet. Gelijktijdig hebben we samen met VSO Nederland een customer journey opgezet waarbij we in verschillende interactieve e-mails de bestaande profielen hebben verrijkt met kenmerken als beschikbaarheid en interessegebied. Op basis van deze kenmerken zijn we relevant en gericht met deze potentiële vak deskundigen gaan communiceren om ze in een aantal stappen te activeren voor een uitzending naar een ontwikkelingsgebied.

 

De resultaten
Smart Connections heeft de groep van geïnteresseerden voor een uitzending binnen een paar maanden aanzienlijk vergroot. Er is een centrale en verrijkte marketingdatabase opgezet plus een geautomatiseerde customer journey waarmee deze groep beter en efficiënter wordt betrokken en geactiveerd. Bovendien wordt alle verkregen data teruggekoppeld naar de CRM systemen van VSO Nederland.

Smart Connections heeft ons geholpen de journey te ontwikkelen en heeft de technische bouw van de journey gedaan. Smart Connections heeft ons geleerd hoe we dit eenvoudig en slim kunnen neerzetten. Het ondersteunt ‘onze business’ want we weten van personen niet alleen hun e-mailadres, maar nu ook of ze uitgezonden willen worden en wanneer (of juist niet).

HandicapNL
Prins Bernhard Cultuurfonds
European Cultural Foundation
Smart Freight Centre
Terre des Hommes
Vogelbescherming
Liliane Fonds
Oogfonds
HGJB
Unicef
Fonds Psychische Gezondheid
ECF
TJOMMIE
VSO
Natuur en Milieu
Stichting JDRF Nederland
De Zonnebloem