Zakelijke dienst­verlening

Van productgericht naar klantgericht

Als zakelijke dienstverlener is de relatie met klanten van groot belang. De transformatie van een productgerichte naar een klantgerichte onderneming is al jaren de belangrijkste trend en ontwikkelt zich steeds verder.

Binnen de B2B communicatie verschuift de focus van het zenden van boodschappen naar het voeren van een dialoog. Door specifieker, sneller en gerichter te werken, bouw je stevige relaties op.

Ontwikkelen van klantinzichten

Het maken van een dergelijke kwaliteitsslag kan lastig zijn. Het is noodzakelijk sterke klantinzichten te ontwikkelen om de juiste personen met nuttige content te benaderen in de verschillende fasen van de customer lifecycle.

Veelal worden 1 op 1 contacten door sales of binnendienst per contactpersoon vastgelegd. Echter de contactmomenten van de marketing- en communicatieafdeling worden daar niet aan toegevoegd, terwijl deze wel belangrijk kunnen zijn. Wij zorgen ervoor dat alle informatie gekoppeld wordt, zodat een eenduidig klantoverzicht ontstaat.

Alleen relevante informatie voor de klant

Met onze kennis van customer engagement ontwikkelen we intelligente campagnemanagement programma’s. Als basis nemen we jouw klantdata en creëren we inzichten in de verschillende segmenten en behoeften. Door elk segment gepersonaliseerde content te bieden in de communicatie uitingen, ontvangen klanten relevante informatie die aansluit op hun fase binnen de lifecycle.

Op deze manier ga je veel gerichter te werk met meer betrokken klanten als resultaat. Door de resultaten van het marketingdialoog op de juiste momenten vast te houden en te activeren, kan sales effectiever werken. Denk bijvoorbeeld aan het opwarmen van koude leads met een slim 1 op 1 marketingprogramma.

Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheden van customer engagement in de zakelijke dienstverlening? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan met één van onze experts op het gebied van data driven marketing.

1 op 1 klantcommunicatie?

We hebben ervaring met customer engagement bij zakelijke dienstverleners. Benieuwd of wij iets voor je kunnen betekenen? Maak gebruik van een gratis telefonische Smart Talk. Je krijgt direct feedback, tips en suggesties. Vrijblijvend. Je zit nergens aan vast. En helemaal gratis.

Onze opdrachtgevers in deze branche

Kamer van Koophandel
Nysingh advocaten-notarissen
Adeptiv
Instituut Fysieke Veiligheid
MarktEffect
rphs+
RAI Amsterdam
VVAA
Symphony EYC
ProBiblio
Precima
Please Payroll
Netprofiler Nederland
Makro
Koninklijke Boekverkopersbond
FD Mediagroep
Ezilly
EDM
DLL De Lage Landen
Crystalloids

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief