Event Driven Marketing

Op het juiste moment bij de juiste klant met de juiste boodschap

Om klantgedrag te beïnvloeden, is het de uitdaging om de klant op het juiste moment een klein zetje in de juiste richting te geven. Wat is het juiste moment om de klant te bereiken? En hoe geef je dat zetje in de juiste richting?Dit e-book gaat in op het belang van het denken vanuit de klant en laat zien hoe je kunt inspelen op zijn specifieke situatie of gedrag.

 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Klanten boeien en binden

Om grip te krijgen op de toekomst van onze organisatie moeten we grip krijgen op onze klanten. Juist in een tijd waarin klanten met een simpele klik naar de concurrent kunnen overstappen is het belangrijk om ze te begrijpen, te koesteren en te binden.

Bereiken of beraken?

Om de klant te kunnen boeien – met als doel binden – moeten we hem allereerst zien te bereiken. Bij bereiken gaat het om een stimulans die een of meer van de zintuigen van de klant weet te activeren.

Event Driven Marketing

Het beraken van onze klanten en potentiële klanten is een van de grootste uitdagingen waar we als marketeer voor staan. Om de communicatie met de klant te verbeteren dient niet alleen de inhoud van de boodschap beter te worden afgestemd op zijn specifieke behoeften, maar moeten we de klant ook op het juiste moment bereiken.

De 5 stappen van Event Driven Marketing: van event naar actie

We nemen je mee in de 5 stappen van Event Driven Marketing en laten zien hoe je aan de hand van deze marketingaanpak waarde kunt creëren voor de klant. Zodat je niet alleen een relevant aanbod kunt doen, maar ook kunt bouwen aan een winstgevende relatie met je klant.

Vul hieronder jouw gegevens in en ontvang het e-book in je mailbox: