Vervoer en Mobiliteit

Van reiziger naar loyale klant

Als organisatie in de vervoer en mobiliteit sector is het een uitdaging van klanten loyale klanten te maken. Consumenten weten je te vinden maar waarom kiezen ze voor jou? Is het je locatie, prijsbeleid, assortiment of simpelweg gemak? En hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie zich kan onderscheiden zodat de consument bewust voor je kiest. Met je marketingactiviteiten en loyaliteitsprogramma’s zet je goede stappen om klanten aan je te binden. Maar hoe effectief is het programma en in welke mate worden klanten hierdoor echt loyaal?

Een duidelijk klantbeeld

Smart Connections biedt antwoorden op deze vragen en helpt de effectiviteit van je campagnes te vergroten. In de eerste plaats bieden we inzichten. We analyseren klantdata en creëren een duidelijk beeld van de verschillende segmenten. Bijvoorbeeld door te kijken naar gebruiksfrequentie, omzet, demografische kenmerken of customer lifecycle fase.

De volgende stap is campagne management. Door elk segment te benaderen met relevante informatie, aanbiedingen of vragen wordt je boodschap beter ontvangen. We vragen de klant om input zodat er een dialoog ontstaat waarin hij zich gehoord voelt en jij je klanten beter leert kennen. Zowel voor klanten als voor prospects is dit relevant. Door een dialoog met prospects aan te gaan creëren we effectieve leadprogramma’s. Daarnaast maken we alles meetbaar zodat je inzicht krijgt in welke marketing of sales uitingen effectief zijn.

Openbaar vervoer

Als speler in het openbaar vervoer heb je er baat bij reizigers te betrekken en te activeren om gebruik te maken van specifieke vervoersoplossingen. Bij de introductie van nieuwe lijnen en trajecten, aanpassingen in de dienstregeling, nieuwe abonnementen, prijswijzigingen of informatie voorziening bij storingen en calamiteiten. We stellen je in staat alle klantcommunicatie vanuit een eenduidig campagnemanagement systeem uit te voeren. Ongeacht of het sales, marketing of informatie uitingen zijn, je bereikt gelijktijdig en volautomatisch je doelgroep.

Automotive

Binnen de automotive sector bieden we met onze software en kennis veel nieuwe mogelijkheden voor je klantcontacten. Zo ontwikkelden we bijvoorbeeld een proefritmodule waarmee potentiële klanten een proefrit kunnen boeken bij een dealer. Met onze campagnemanagement tools stellen we dealers en importeurs in staat geautomatiseerd een proefrit van aanvang, naar opvolging naar offerte te leiden.

Elke stap van een dergelijke module bouwen we voor je op maat. We gaan in dialoog met jouw klant over ervaringen en behoeften. In het geval van de proefritmodule vragen we feedback over de auto, de klantvriendelijkheid van je personeel en of we de klant mogen offreren. Zo krijg je inzicht in je potentiële klant en volg je automatisch alle contacten op. Met effectievere sales en marketing tot gevolg.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van customer engagement in vervoer en mobiliteit? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan met een van onze experts.

PLAN ONLINE EEN SMART TALK

Bespreek jouw vraag, uitdaging of plan met een onafhankelijke expert. Maak gebruik van ons speciale aanbod voor een gratis telefonische Smart Talk. Je krijgt direct feedback, tips en suggesties. Vrijblijvend.

Met een van de vier onderstaande experts:

Smart-Talk

Plan een Smart Talk

Opdrachtgevers in deze branche

KIA Motors
Van den Udenhout
Louwman & Parqui
Schiphol
Accell
Connexxion
Suzuki
Lexus
Toyota
Pon’s Automobielhandel
NS International
ANWB
RET
GVB
Freebees
NS
Sixt
BP
Athlon